Tuesday, 3 January 2012

FUN-TIME!!! Curve Mutiara Damansara - Smaland IKEA & KIDZ ART'NFUN ZONE

WWWOOOHHHOOOOO!!!! Sempat agikkkk nak suka-suka yea... Takper la Adammm... 5hb kang dah mula sekolah dah.. Ibu dan Bapak kasi 'chance' lagi sekali la hokehhh... Bapak tu pon nak 'release' kesedihan akibat kematian Ikan Kaloi kesayangannya pagi tadikkk... (pity Bapak sebab tahan sobb soobbb sobbb...)

Plan asal nak pergi 'daftar' si Adam ni laaa... Dah masok 'lunch-time' baru nak pergi??? Hahahahaaa!!! Of coz la kena 'bebel' dengan my S-I-L.. Nak tau apa dia kata??? "Orang kalau nak daftar kena datang pepagi sebelum tengahari!!! Sedara tak sedara... Datang balik 4hb nanti - PAGI-PAGI hokehhh..." Adoaiii!! Amik ko kannn... Tau la 'kindergarten' tu Mak Long ko punya Adam oiii... Sesuka hati jer ekkk... (garuk la kepala tu sendrikkk...)

SO??? Apa nak buat sebab dah 'bersiap-bagai' ni haaa??? Jaaalllaaannnn je laaa.... (Aku suka tuhhh....) Ke mana??? Memula nak ke OU tapi malangnya.... JAMMED!!!! Parking manjangnyer la FULL!!! Alih-alih ke IKANO@IKEA... Jammed juga tapi kitaorang 'smart' skettt..

Pendekkan cerita kitaorang dapat 'parking' baekkk punya dalam COURTSMAMMOTH punya 'building' yang besar tu... Line clear beb dari terpaksa 'bergasak' mencari tempat lain nak park..(kalau ikot bergasak sama ntah jam baper dapat park gamaknyaaa..gila!!) Murah ja parking-fees dari tghari tu bawak ke malam adalah rm3.. Siap ada 'link-bridge' agik nak ke Ikano building tu haaa.. SONANG!!!

Buat apa ke sana??? Jennn jennnn jengggg.... Carik tempat for kiddos have fun lerrr... At first Kami ke SMALAND-the magic forest kat Ikea tu.. Tapi Alif tak dapat nak 'joint' abang-abang dia.. Kesian nengoknyerrr... Tak caya layan kan aja gambor-gambor ni dulu...


Tak kesian ke tengok nyerrr??? Abehhhh, Kitaorang tinggalkan abang-abang dia kat sana kejap.. Pergilah 'merayau' Kami bertiga ni dari dok menunggu centu ja khennn.. Tup-tup terjumpa ada satu lagi tempat untuk budak-dudak ni nal main kat tingkat atassss tu haaa sebelah kedai pets. Huh!! Rush la apalagi pergi mngambik budak-budak tu semula!!! Dalam pada tu kitaorang sempat 'posing' kat display-items IKEA yang ada sepanjang jalan tuuu... Hahahhaaa.. Dasar weh!!!


Dah posing lebey kurang Kami gegas ke atas.. Nama tempat tu KIDZ ART'NFUN ZONE. Budak-budak kena bayaw rm12 satu kepala (parents free..) lalu dipakaikan 'wristlet' macam ni haaa...


Boley la beb... Nak ajak main kat Taman musim tak menentu.. Hujan la.. Panas laaa... Bahaya pon juga satu halll... Takper la kena 'bayar' pon sebab bukan selalu. Kalau selalu MAMPOS la poket aihhh!!!!

Sebenarnya kat OU tu ada gak satu..(nak ke sana la awalnya tuhh tadi sebenarnya...) Lupa pulak nama dia apa sehh.. Opposite Pizza-Hut nu haaa.. Kena bayar gak pon lupa berapa tapi kalau selalu pergi automatik kita dah ada 'record' dalam system dia so next time datang ada potongan harga.. Yang tak best mak-bapak kena bayar gakkk... Hehehheee.. Rules dia kita kena pakai 'socks' and 'no-out-side foods'.. Don't worry!!! Next time kalau dapat singgah sana tu nanti kita hapdet yaaa... OOpppsss!!! Layan la pics masa kat Kidz Art'n Fun Zone tu yeee...


Puas hati lah!!! Penat memang tak hengat!! Tapi berbaloi-baloi!!!! En Suami pon tros lupa pasal KALOI nya yang dah mati tu ha!!!! Ngeeee....  Sat gi nak 'hapdet' pasal KALOI En Suami lah pula... Kesiannn kat dia... Untuk kenang-kenangannnn.... (ngader...)

video

Psssttt... Mak over kenzzz dalam video nihh.. Ngeee...





No comments:

Post a Comment

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p