Thursday, 1 December 2011

OMG!!!!


MAKKK AIIII!!!! Tercungap-cungap makkk tau.. Kesian kat DIRI SENDIRI.. PADANKAN MUKA jugak sebab saper suroh 'melambat-lambatkan' kerja??? Alaaa.. Dah terbiasa dowwhhh...Hahahahaaa... Pasal apa???  Jenn jeng jeenggg... Kompom ramai antara kamu di luar sana yang tak suka apa yang Aku pon tak suka ni kheennnn... Faham??? Tak faham ka??? Kejap lagi faham la tuuu... Follow jerrr...



Dah dapat agak ke belom??? Ya.. Topik kita for today is MELIPAT BAJU ya anak-anak sekalian... Siapa suka melipat baju sila angkat tangan??? Eiii... Tipu la tueee... Ngeee... Admit jer la korang sumer sama CULAS macam Aku kalau bukak 'chapter' folding-memfolding baju niehhh... Shorten the story malam tadi En Suami bertanya : "Bila nak lipat semua baju-baju ni???" Errrr... Tanpa banyak cerita Akupon 'layan' la melipat sebab takmo kena BEBEL.. Percayalah!!! En Suami lebih TERROR MEMBEBEL daripada Aku ni kalau nak tauu... Mau 'bernanah' telinga dibuatnyaaa.. DASATTT!!

1st view
2nd view

Harr Harr harrr... Itu semua stok untuk 2 minggu tak lipat tauuu... Ikotkan sebulan tak melipat pon tak kesah sebab 'bekalan' masih mampu cover!!! Eciiehhh... POYO!!! Silalah perati sebab mostly baju budak-budak ni jer ha yang berlambak-lambak!!! Baju Mak Bapak budak tak banyak.. Tu baru 3 orang anak tuuu.... Malam tadi lipat sikit dan continue again the next morning after Subuh.. Bukan tak bleh bereskan semalaman tetapi En Suami ngader plak ajak layan DVD.. Huh!! Tu yang 'ala kadar' jer lipatnyer.. Ngehh ngehhh ngehhh.... Alasan basikkk!!! Tak der MOOD nak melipat cakap jer leee... Tapi serius beb.. Melipat kena ada MOOD tau sebab kalau tak memang tak 'jalan' punyerrr...

My HELPER!!!
MMmmmm... Melipat satu hal.. Nak 'menyusun' plak lagi??? Argghhh!!! BERCHENTAAA wehh!!!! I am LUCKY punya LITTLE HELPER si Adam ni haaa.. He is verry sporting bila mintak tolong bab-bab buat kerja rumah.. Cakap jer apa.. Vacuum?? Mopping?? Sapu sampah?? DAN baru kejap tadi tolong Aku tolak lemari, boleh??? Good Boy la anak Ibu niehhh... Al-hamdulillah...

SO semua sudah BERES!!! Tapi BEWARE!!! Ada 1 perkara yang akan membuat semua orang macam KITA boleh jadi GILA!!! Aku dah berapa kali kena suda... Till dah tak boleh jadi Gila lagi sebab IMMUNE... Layan kan jer la hokehhh... No need to talk about it lorrrr.....

Ewaahhh!!!
Bedek lagiii...
Kantoi!!!
Gottchhaa!!!
Apa nak kata??? Garuk jer la kepala yang tak gatal tu haaa... Nak jerit sampai keluar anak tekak pon tara guna laaa.... Aku buat apa??? Snap gambor la!!!! Nak wat apa laiii.... Tu bila kita persan kononnya sorang jer yang jadi 'kaki' nya... Apakata kalauuu....???? Ada plak 'partner-in-crime' samaaa??? Masaakkkk!!!!

Hah!!! Teman sekongkolll!!!
How many times la Aku dok tanamkan AZAM tak mau MALAS MELIPAT.. Tahun ke tahun bersilih ganti, saaaammmaaa jerrr... Hahahhaaaa... Lantak laaa... Tak kuasa dahhh..... Tahun depan ni tak mau berazam mende ni lagikk.. TOBATT!!! Habesss sudaaa...  DDAAAA....


video

2 comments:

  1. percaye la .. kau akan mengucap panjang kalo tgk bilik baju aku! lebih teruk dr itu. baju teha je sebakul beso dah bebulan aku x lipat, haha. bekali 1 umah cari baju dlm bakul je, ngeee~

    ReplyDelete
  2. Hi, the whole thing is going well here and ofcourse every one
    is sharing data, that's truly fine, keep up writing.

    My site Tips to Get Rid of Acne

    ReplyDelete

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p