Wednesday, 3 October 2012

WEEKEND - curik-curik masa for bonding time!!!!

Huh!!! Sekian-sekian kalinya baru la dapek Kami anak-beranak keluar longgarkan urat sarap yang tegang semedang weekend arituh. Tak la lama mananyaaa.. Sebab En Suami kerja di hari minggu juga. Tapi cukoplahh walaupon sekejap lewat petangnya tuhhh.. Kesian kat anak-anak ni haaa.. *ker kesian kat Ibu yang betolnyaaa???ahaks!!*

Siyes wehh!!! Since puasa agik Kami tak melakukan aktiviti luar such as 'jenjalan' ni haaa... Cuti-cuti Malaysia apatah agikk.. En Suami tetiba ditugaskan ke tempat baru. Tidok la jauh na dari tempat lama. Cuma paham-paham jer la kalau dah tempat baru, makanya kerja pon baru.. Barang pon nak masok baru.. Itu kurang ini kurangg... Kena plak 'hendel' sengsowang, lagi lahhhh... No worries En Suami. Ibu memahamiiii.. Demi sesuap nasi.. Al-hamdulillahhh...


As I said, untuk anak-anak.. Kami ke Midvalley aja paling dekat. MPH hala tujunya walaupon itu tak direncanakan asalnya. Ikotkan nak terus pulang selepas makan malam tapi tetiba Aku teringat nak pergi MPH carik 'sesuatu'... Heheeh hehehhhh...


Kachiinnggg!!! Ter-SESAT sebijik kat situuu... Harrr harr harrr... Tapi sampai la ni baru sempat baca sampai page ke 30 jerkk.. *blweeekkk...* Tu la ngader-ngader namanya kan??? Kan?? Kannnn??? Tak apalahhh.. Once a whileee... Bosan kalu bleh baca agikk..

Yang bestnya Kami dapat luang masa bersama tuh dah cukop. Especially buat Bapak. Bila lagi nak cenggini kalau kerja hari-hari??? Ngalahkan Menteri!!! So, Mak kenalah rancang kan agenda tertentu ikot kesesuaiaan. This is one of it. Bestttt...

video

I loiiikkeeee!! Bonding sangat bagus untuk anak-anak kita sebenarnya. Tak la mereka terasa sunyi dan bosan duduk terperap kat rumah aja. Dapat eratkan hubungan juga tak begitu??? For me, no point spending money riban-riban jenjalan jejauh kalau tak dapat melakukan segala aktiviti bersama-sama. Jalan jauh-jauh kerjanya setakat makan dan tido dalam bilik hotel aja... Buatla aktiviti.. Membaca kaaa... Main bola kaaa... Berenang kaaa...

Anak-anak pandai zaman sekarang. Bukan macam dulu. Mereka pon tau 'stress' jugakkk.. Misalnya anak-anak Kami ni laaa.. Sampai dan berbunyik tanya bila nak keluar jalan lagi.. Bukan gi holiday sebab bila ditanya nak apa..ke mana dan buat apa...jawapan dia alahaiiii...

"Nak naik motor ronda-ronda..."

"Nak gi main lelayang kat padanggg..."

"Nak main bola kat tasik permainannn..."

MMmmmm... Tak susah mana tapi tu la kenzzz.. Matter of timing ajaaa... So, kena lah curik-curikkk.. Penat kerja memang la penat sebab rezeki.. Tapi kalau dah malas nak curik masa pon susah lenkali jangan beranak atau buat anak reramai. Khahaha hahahahaa... Sonang yo jawapan Mak nokkksss...



P/S:  Kan dah kataaa... Dapat makan dan main untuk diaorang pon dah cukopppp....

No comments:

Post a Comment

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p