Thursday, 15 March 2012

CATAPLANA??? Apekah???


Sabtu malam yang lepas memang Aku saja tak masak sebabnya esok tu dah nak gerak CUTI-CUTISEKOLAH ke Hat Yai. Masak karang takot tak habes-naya!! Sapa nak ngabeskan nanti pulaaaa??? Peberet spot hopcoz ler NANDOS... Elehhh... Bukan sebatu jauhnya pownnn.. Kat Jaya One tu je haaa..

Masa tu Aku betol-betol lapau!! Tiba ada 'promo' baru la pulak. And as usual Aku memang suka menerai mender-mender baru niehhh... Hahahhaaa... Apa ke namanya??? CATAPLANA??? Tak pasti la maksudnya khennn... Sapa ada Portugese-mixed-blood sinihh??? Translatekan lah... But one thing for sure Aku kena makan dalam bekas serupa macam kuali daaa... Hahahhaaaa... Jangan tanya apa yang En Suami dan anak-anak makan yaaa... Aku bukan nak story pasal apa yang mereka makan pownnn.. Ahaks!!





Bila dah 'hoder' kenalah tunggu yerrr... Sementara nunggu tu anak-anak pon macam-macam hal la jugakkk... Kesabaran sikit di situ, huh!!! Datang la staff kononnya nak membantu... Sampai semua kerja tak jadi lah!!! Hahahhaaaa... Baik sungguh mereka tapi sekejap jerrr.. Si Alif tu ha, tetiba jer manjer semacam pulakkkk... Nyampah!!!!




Hoh!!! Penoh tak kuali-ku??? Giles nak ngabeskannya tahuuu... Yang Aku 'hoder' ni adalah Cataplana Original. Dia ada grilled Peri-peri chicken tighs, Bali peppers, onions, tomatoes and blaaa... blaaa.. blaaa.. dan juga spicy rice. Shorten the story, semuanya very da spicy lorrr!!!! Hot!! Hot abesss!!!

Yang satu agik tu kalau tak silap la namanya Cataplana Porto. Bezanya cuma dia ada olive, mushrooms and parsley.. Spicy juger la kowttt... Next time la 'hoder' pulak yerrr... Satu satu kena try niehhh...

Pasal SPICY tu la jugak Aku 'hoder' air MINT tu haaa... Aku belasah aja!!! Rasanya macam makan daun sehhhh... Sedap beranginnnn jer rasa... MMMBBbbbeeeekkkk!!!! OOOpppssss!!! Serius beb sedap rasanya bagi mereka yang suka makan daunnn... Eh, sayorrrrr..... Ngeeee...



Bila dah kenyang - BURPPP - Al-hamdulillahhh.... Barulah senang rasa hati!!!! Buat apanya lagikkk???? Klik Klik Klik laaaaa...... *tu kan kerja sepenuh masa Akuuuu....* Jangan jelezzzzzzz... Blweeekkkk... *muntah hijau sudaaa...*

2 comments:

  1. Hai Shima @ Cik Gebusss..... bolg walking here...nice to know you.... I follow u too...

    ReplyDelete

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p