Friday, 25 November 2011

Freckles or Brown Spot???

Comel per telor tu????
Freckles??? Freckles are a nuisance to some, cute to others. Tak cantik kah??? Bagi Aku 'cute' hape... MMmmmm.. Tengok 'omputih' tu macam comellll jerrr... AIK??? Marah lah pulakkk.. Ye la.. ye laaa.... Meh ler Cik Gebusss tolong... Baca ni dulu hokehhh..

What are Freckles?Freckles are little brown spots on the skin that are caused by the sun. We all have pigment-producing cells in our skin called melanocytes. These melanocytes produce melanin pigment and feed it to keratinocytes, the normal skin cells that form the outer barrier of our skin. This barrier protects us from the insults of nature, and importantly, from the sun. This pigment prevents us from being damaged by the sun’s powerful rays. When our melanocytes become damaged by the sun, we produce freckles, which are simply abnormal collections of melanin pigment in the skin.

And the Culprit is...The Sun! Freckles are a way our skin tells us: "Hey, I'm getting damaged by the sun!" When the melanocytes in the skin get damaged by the sun, we produce freckles which are abnormal collections of melanin pigment, packaged in a different way than a normal melanin pigment is packaged. They sit on the top layer of our skin which is called the epidermis.

 

Tanning Yes, tanning will always make freckles get worse. Lying in the sun is really what makes freckles become worse. Going in the sun a lot during the period when you're getting treated for freckles with laser also makes it much more difficult for the treatment to work.

Credit to:http://www.freckles.org

ERRR.. Ada paham ka??? Apa kata kita 'shortkan the story' yeee... Untuk memudahkan semua orang sila ambil perhatian dan sila baca perlahan-lahan jugaaa....



1. JANGAN BERANGAN NAK JADI OMPUTEH!!! Dok berjemor bawah matahari terik watpernyaaa... Solution: Gunakanlah MISS UMBRELLA hokehhh... Percayalah anda kelihatan lebih FEMININ bila menggayakan payung tu... Tetapi jangan la pulak ko pakai 'payung ceti' yang panjang dan hitam tu!!!

Pada yang 'berkenaan' saya nak yang ni laaa...

2. TAK RETIS NAK COVER??? Adoaiii... Tak mekap pon masih bleh cover la sayang.. APA??? Dok dalam rumah hengat tak perlu ka?? Aiii... Tolong skettt... Matahari tu punya 'power' la tau... Segala ULTRA bleh keluar tahuuu!!! Solution: Guna lah BB CREAM.. Apa itu BB CREAM?? Blemish Balm Cream lorrr... Lepas tu nak mekap pon buleh jerrr... Berikut adalah product-product yang Mak pakai.. Mureh jerrr.. Nak Mahal pergi carik sendiri-TRY!!! Tak pon kalau nak cover 'bintik-bintik' tu, cover la pakai CONCEALER... Dap dap dap je tepek kat spot tu haaa...

Mak tak pakai..Ni gambar ehsan jerrr....
GARNIER untuk pakai di rumah
MAYBELLINE untuk simple make-up atau base make-up


3. PRODUCT HARUS ADA SPF(lagi tinggi lebih baik...) (SPF - Sun Protection Factors numbers were introduced to measure the sunscreen's effect) Lotion?? Moisturizer?? Compact Powder?? Foundation?? Nak mahal?? Nak murah?? Ada berlambak kat luar nun haaa... Solution: Guna pakai product yang mengandungi SPF yang tinggi kalau boleh carikkk... Tak kesah la apa BRAND..

I am using thisss...
Sample sahaja...
I am using this too
Suitable both foe face and body

4. NAK SENANG PERGI JUMPA PAKAR JERR... Kan senang bila semua cara tak boleh nak ikottt... Sediakan DUITTT yang secukupnya jer la ek... Solution: Pakar mungkin akan beri anda 'house-product' mereka untuk diguna pakai untuk beberapa ketika. Tak pon apakata buat 'LASER TREATMENT'??? Clear habes!!! Senang hati....

5. LANGKAH PALING LAST SEKALI&MUDAH pon adaaa.... Orang panggil 'HOUSE REMEDY'.. Hat yang ni antara rajin tak rajin jer la hokehhh... Cara-caranya adalah:
  • Slice a red onion in half and rub on the spots twice daily. Continue until the spots fade.
  • Applying buttermilk on freckles is thought to help in lightening them.
  • Mix an equal quantity of turmeric and sesame seeds. Grind in water and apply to the face.
  • Take a watermelon, make a hole in its rind and introduce some grains of rice in it. Take out the rice after 9 weeks. Be sure to put it in the fridge! Grind into a paste and apply on the face.
  • To lighten freckles, mash 1/4 cup of unripe currants and mix with 1 tbsp. of unpasteurized honey. Put on freckles and leave on for half an hour. Rinse off with warm water and dab on diluted fresh lemon juice.
  • Apply sour lemon cream on your face. Do not rinse this mask off completely; gently wipe off with a soft tissue and top it up with a moisturizer.
  • Lemon juice is a tried and tested remedy for treating freckles. Apply lemon juice with your fingers on the affected area; lemon juice bleaches the dark spots.
  • Regular use of fruit and vegetable masks such as those made with apricots, strawberries, cucumbers and red currant will help lighten freckles.
  • Wash your face with sour milk. Lactic acid promotes gentle peeling of skin minus the irritation or dryness.
  • Heat honey slightly and apply to face, tap face gently with your fingers. Wash honey off with warm water then rinse with cool water. Stir in a little quantity of wheat germ into the honey before applying.
  • Horseradish juice or horseradish vinegar, or oatmeal dabbed on the skin is also helpful in lightening freckles.
  • Apply parsley juice mixed with equal amounts of lemon juice, orange juice, and red currant juice under your favorite cream will help you keep your freckles invisible.
  • Apply odorless olive oil or vitamin E at night before going to bed.
  • Dissolve some sugar in the juice of one lemon. Apply mixture to each freckle with a brush.
Credit: http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Brown-Spots-Using-Home-Remedies

HOW??? Boleh ker nak 'follow' semua tuh.. Ellehhh... Nak cantik kena la sakit skettt.... (macam biasa ku dengar kata-kata itu tapi di mana yaa????) Well, suka hati lahhh....  Nak 'follow' silakan... Nak Aku 'survey' product??? Meh ler 'SPEDO' supaya aku boleh TRY lepas tu REVIEW kat korunk... Amacam??? The Answer Is... YA HADOOO!!!! (ngko hengat ngko tu retis???) Muaahahahaa Hahahahhahaaaaa....

P/S: DARI SAHABAT UNTUK SEORANG SAHABATNYA... (yaa.. sila..sila..sila request lagiii!!!)

4 comments:

  1. Baik. Akan ku praktikkan. Semoge aku akan kelihatan bagai retis, ngeee~

    Oh, kepoyoannye aku :p

    ReplyDelete
  2. ehemmm..ehemmm...payong???xnampak ka???

    ReplyDelete
  3. nampak je tp aku jumpe kale selain merah, hehe

    ReplyDelete

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p