Thursday, 10 November 2011

FAV CARTOON-now and then



WAAAHHH!!! Bravo Anak Malaysia!!!! Not bad at all dowhh... Serious aku sendiri tak berminat nak tonton pada awalnya. Tapi dek termakan pujuk-rayu non-stop dari budak-budak ni mintak beli CD citernya, otomatik aku pon 'terlayan' juga.. Layan dalan kereta la ni masa pergi holiday tempohari tu...

Aku pon start 'google' fakta-fakta menarik cerita BOBOI BOY ni.. Rupa-rupanya BoBoiBoy merupakan adiwira baru terbitan Animonsta Studios Sdn. Bhd. Before this cipta Upin & Ipin tuuu... Pengarah Urusannya, Mohd. Nizam Abd. Razak, Pengarah Eksekutif, Mohd. Safwan Abd. Karim, Pengarah Kreatif, Muhammad Anas Abd. Aziz dan Pengarah Penerbitan, Kee Yong Pin. Majoriti anak-anak Melayu kita lah!!! Al-Hamdulillah..

Alamakkk..Boboi Boy xder laaa.....

Itu la karektor-karektor animasi utamanya... Comel jerrr kan??kan??kannnn??? Each of them has their own power.. Boboi Boy punya kuasa apa eh??? Kuasa Petir dia tu... Kuasa Tiga laaa... Kuasa Tanah jugak kalau tak silap lahh.. HHhaaa hahahaaa.. Ndak tau pegi la tengok cerita tu sendiri ya...



Apalagi??? Jom la kita KAROK weh... Hihihiiii... Ni version Melayu kalau nak tau. Version English nya pon ada... Aku tengah dok menghafal lirik lagu ni ha sb nak betulkan 'pronunciation' mereka tuh.. Sila la layan version diaorang ni ha.. Nak pecah pewot mendengarnya.. Ni ntah kali ke berapa shoot sb banyak  na suara Ibu&Bapak jer yang dok pakat gelak besaw!!!

video


Hahahahaaaa.. Pakai baju ULTRAMAN tp tengok cerita BOBOI BOY.. Ini sudah dikira 'menderhaka' nih.. Gasak la sb namapon budak-budak... Janji happy sudaaa.... Si Alif tu diam jer ye.. Tunggu la esok lusa bila dah pandai skettt.. SIAP lAAA!!!!

Cerita ni blom abesss... Pagi tadi aku pon saja tanya Mr B tentang fav cartoon dia masa kecik-kecik dolu.. AMBOIIHH!! Dia jawab apa kalau nak tau?? Siap menyanyi lagi lagu tema: "THUNDER..THUNDER..THUNDER..THUNDERCATS!!!HHOOOOO!!!" Heeheheheee.. Acah jer la... Mana ada dia nyanyi.. Aku jer yang dok nak sedapkan cerita ni ha.. Tp betol la dia memang minat THUNDERCATS tuhh... Dia berangan nak jadi macam LION-O.. EH??? Ada lagi ker cerita tu main TV sekarang nih???



Nak story pasal THUNDERCATS??? No need hokehh.. Korang 'google' la sendirik.. Dah besar panjang kannn... Itu cerita fav Bapak mereka masa kecik. Ibu pulak??? So sorry dear, to be honest i masa kecik memang di'haram'kan tengok cerita kartun ni.. Betollll!!! Tipu la tak tengok langsung kan TP sebab jarang-jarang sangat tengok makanya Ibu tak dapat nak 'flashback'...PITY IBU...Huhuhuuu..

Satu cerita jer yang still fresh in my memory to this day - SAILORMOON.. Jangan la gelak wehh... Serius aku suka cerita tu.. Siap pinjam buku-buku dia dari seorang chinese friend yang ada minat yang sama lagi tau!!! Nak cerita pasal SAILORMOON ni buang masa jer nanti so seperti biasa 'google' je la.. Ini bukan cerita masa aku kecik-kecik tau. Tp aku rasa masa aku dah mula berkerja kot... Masa tu 'still young and dangerous' orang kata..EWWAAHH!!! If not mistaken masa buat part-time job @BRITISHINDIA LOT10.. Tengah buat course Graphic Design masa tu.. Sanggup curik tulang pegi food-court kat tingkat bawah melepak minum pagi sorang-sorang selama 30min every Sunday morning.. Pecah temberang suda!!!(anak-anak jangan folo pe'el Ibu yang ni esok masa da kerja yeaaa...)

Karektor-karektor dlm SAILORMOON

"DENGAN KEKUATAN BULANNNNN,AKAN MENGHUKUM MU!!!" haaaa.. tu la tag-line si Usagi nih.. Ingat lagi tau.... Suka kuning-kucingnya juga...(wish i can keep a CAT also in future sb Mr B tak suka bulu-bulu kucing..Kotor dia kata...wuwuwuwuuu..)

LUNA&ALTERMIS yg boleh bertukar jadi org juga rupanya..

You all for sure have child-hood memories kann??? Kami selalu cuba share dengan anak-anak minat tu walaupon cerita kartun sekarang tidak lagi sama dengan yang dulu. TP morale of the story tetap sama iaitu ke arah kebaikan  bersama. Tetap kena pantau cerita apa yang harus mereka tonton. Takut-takut ke lain jadinya!!! Syukur la setakat ni semuanya ok, under control orang kata...

Seronok sebenarnya bila kita share minat yang sama...Tak kira lah apa pon ia... SO start la sekarang!!! Insya-allah the bond of affection within the family will grow stronger n stronger each day-believe me....

Assalammualaikum...





No comments:

Post a Comment

Sila lah sila yaaa... "SHARING IS CARING'.. :p